Werkloos

Hier vind je nieuwsberichten over alles wat te maken heeft met werkloosheid. Zoek je hulp? Kijk dan hier.

Afdrukken

Ingezonden brief: WW-ellende

gepubliceerd op

Sinds een aantal jaren heeft mijn man geen vaste baan meer. Hij werkt in de bouw, waar hij 80 tot 90 % van het jaar werk heeft. Helaas heeft hij dus af en toe het UWV nodig voor een WW-uitkering.

Mijn man is 52, hij is niet handig met de computer en daarom vul ik alles van het UWV voor hem in.

Bij het UWV lopen we nu tegen een muur. Er spelen 3 dingen.

 

Elke maand krijgen we een dreigbrief dat we de uren niet op tijd doorgeven en dat de uitkering wordt gestopt.

 

Afdrukken

Inkomstenopgave niet mogelijk door storing op MijnUWV

gepubliceerd op

Vanwege een storing op de website van het UWV is het voor WW’ers niet mogelijk om door te geven of ze in november extra inkomsten hebben gehad. Normaalgesproken stelt het UWV het inkomstenformulier beschikbaar op de eerste dag van de maand. Wie niet tijdig doorgeeft of hij inkomsten heeft gehad, ontvangt geen WW en wordt mogelijk aangemerkt als fraudeur.

Afdrukken

Voorzitter NVVG: Tijd voor een radicaal andere kijk op de arbeidsmarkt

gepubliceerd op

GROOT WILD - Ik word er een beetje ziek van. Voortdurend krijg je het te horen: werken is goed voor je gezondheid! Ben je ziek? Werk draagt bij aan je herstel. En niet werken maakt ziek. Als het maar even kan moet iedereen aan het werk. We zullen en moeten allemaal in diezelfde mal.

Lees de hele column van Jim Faas op Medisch Contact.

Volg NVVG-voorzitter Jim Faas op Twitter

Afdrukken

UWV wordt menselijker?!

gepubliceerd op

Mooi, hè? Die uitspraak van een UWVdirecteur dat het UWV Werkbedrijf (weer) meer menselijk contact moest hebben met z’n klanten. Of zijn het verzekerden die hun recht claimen? In elk geval las het als ferme woorden in reactie op de zoveelste, terechte, jammerklacht over het UWV Werkbedrijf, waarin onpersoonlijke contacten centraal stonden. Onpersoonlijke contacten met een systeem. Wie nog niet op de hoogte was van een volslagen gebrek aan menselijk contact, was al niet van deze wereld. Beterschap voornemen heeft daarmee iets ridicuuls.

Afdrukken

Uw inkomsten doorgeven aan UWV? Succes ermee!

gepubliceerd op

Tientallen meldingen via Twitter: verdiensten opgeven is onmogelijk

Het UWV verwacht grote problemen bij het uitbetalen van WW-uitkeringen aan iedereen die vanaf 1 juli werkloos wordt. Per die datum hanteert het UWV een nieuw systeem dat is bedoeld om eventuele inkomsten te verrekenen. Wie werkloos is moet iedere maand doorgeven of hij bijverdiensten had. Testresultaten wijzen uit dat dit systeem in 99% van de gevallen faalt.

 

Afdrukken

55plus met het UWV succesvol op weg naar werk?

gepubliceerd op

ACHTERGROND - Het geld bij de instelling waar ik 12 tot 14 uur per week werkte was op. Er restte niets anders dat mijn werkgever en ik uit elkaar gingen. In goede harmonie, dat wel; geen gouden handdrukken, maar wel oprechte waardering voor wat ik de afgelopen jaren had gedaan.

Daarmee was ik parttime werkloos met recht op een WW-uitkering voor drie jaar en twee maanden. Met 58 jaar op de teller is het vinden van een andere baan geen eenvoudige opgave.

Gelukkig is er het UWV. Wie in de WW belandt, is daar automatisch cliënt. Je merkt dan al snel dat het UWV er een merkwaardige manier van afspraken maken en communiceren op nahoudt. Lees verder op Sargasso

Afdrukken

Geen scholingsvoucher voor 55-plusser

gepubliceerd op

Het actieplan voor 55-plussers is weer eens stuk. Minister Asscher stelde 67 miljoen beschikbaar voor de oudere werkzoekende. Scholingsvouchers, trainingen, inspiratiedagen, niets is te gek. Iedereen pikt een graantje mee, behalve degenen die op zoek zijn naar een baan.

Gerard (60 jaar) volgt op advies van het UWV een opleiding. Het UWV zou hem een scholingsvoucher verstrekken, maar uiteindelijk moet hij alles zelf betalen.

Forum internetwerkt.nl

Home

logo klein

Last van het UWV?

UWVreselijk is een actiegroep die misstanden bij het UWV openbaar maakt. Ook helpen we bij vragen en problemen. Tips >>